Friday, February 11, 2011

Turbo Pour Yamaha Fx Nytro

Risotto with chicory, bacon and artichokes stuffed with pecorino stracchino


this recipe on The Gustibus

Finalmenteeeeeee weekend is at the door .. last working day this week .. fiùùù .. we did it !!!!! :-D

what I propose is a simple recipe ... made special by the way .. I Serve using the stainless steel coppapasta heart-shaped part of a new line of Guardini .. and Valentine saw the gates .. Well .. I find it very suitable!

It is not enough!! to cook the risotto .. I wanted to try my new Fusion series low casserole diam. cm. 24 of Kit-Zen ... characteristics of which I have already spoken in HERE ...
Well .. I am pleasantly surprised .. I mean really .. I did not like a lot of the steel pans for the problem of foods that stick .. and also the base of the pot that is in contact with the blackened stove .. resulting "elbow grease" to clean .... Nothing has happened to this ... perfect base .. rice and cooking uniforme .. senza attaccarsi... :-DDDD

Aggiungo anche un'altra cosa.. non da poco.. nonostante sia in acciaio.. ha un peso notevolmente ridotto grazie alla tecnologia " Flowforming con Design a Spessore Variabile " (lo spessore del materiale è maggiore sul fondo e tende a calare lungo le pareti, consentendo una riduzione del peso di oltre il 25% e migliorando di oltre il 30% la trasmissione termica).


Veniamo alla ricetta...

Ingr.: (per 3 persone)
gr. 250 di riso che non scuoce
9 cubetti di cicoria surgelata
1 fetta di pancetta Magnaparma
2 misurini di dado granulare senza glutammato
vino bianco secco
gr. 200 stracchino di capra
pepe bianco
olio extravergine di oliva
parmigiano

Preparazione:
In una casseruola ponete la cicoria ancora surgelata senza aggiungere nulla, coprite e fate cuocere finchè non sarà completamente scongelata; dopodichè strizzatela bene e tagliatela a pezzetti con un coltello. In una casseruola (io questa da diam. cm. 24 serie Fusion della Kit-Zen ) soffriggete la pancetta tagliata a dadini finchè il grasso non sarà diventato quasi trasparente, unite la cicoria e fatela saltare qualche minuto...

A questo punto aggiungete il riso, toast a few moments, pour plenty of wine and let evaporate. Started cooking gradually adding the hot water in which you have the nut loose granular. A few minutes before the end of cooking rice, add the white pepper, parmesan cheese and soft cheese. Mix well until the soft cheese is fully melted. Sprinkle Parmesan cheese to taste. I Serve I used to coppapasta of Guardini .


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